Friday, March 6, 2009

terbaru...


(click to enlarge ok..)


haha.. drawing terbaru ni merupakan tempahan dari seseorang... so, kalau empunya tuan tu tengah tengok blog ni sekarang..., maap la ya kalo tak jadi... hehehe... dah lama tak practise tangan dengan pensil.. dok kalut dengan pastel ja... hehehe... sori..

by the way, drawing ni dilukis dengan menggunakan pensil 2b, 4B, 6B, dan 7B atas drawing block.. tempoh masa menyiapkan lukisan adalah dalam lebih kurang sehari... bukanlah 24 jam fokus ja.. adalah rest2, makan2.. relax2... dan macam2 lagi la..

drawing saya pakai teknik smugde guna tisu.... sebab tu nampak mcm smooth daripada biasa sikit... saja gatai tangan.... hehehe..

alamak.. baru ku perasan... herot berot matanya... hehehe.. maap la ye.. hehehe..x sengaja..

7 comments:

budakbarublaja said...

for my face tade ke kak?
ngee~

nurhidayah said...

ye btl mirip sgt dgn muke lec akk tu. lukisan yg ni mata nye x bp jadi,perasan x yg hujung mata tu lain..mata nye hujung agak sepet, xsama dgn mata kt lukisan,lain ok,gune teknik ni memg nmpk kemas tulisan.mcm2 jutsu(teknik)ye.hehe

Shitsurei shimashita said...

saya pernah cuba teknik ni masa amik arts dulu tp leh la jdnya.
Tp sok tgk brother2 kat CM tu lukis, kaler, painting dsb time balik skolah sampai kdg2 tgl bas..lalalalala

ENJOY & FEEL IT..

zedmagel said...

Lyana,

Cute girl, sama macam muka awak masa kecik dulu yek?

LiYaNa said...

hehe.. tak la.. lgsung tak sama... huhu..

helena's said...

cantik!pandai awak lukiss..

emmy said...

nanti boley lah draw pic amy ye liyana....:))

Post a Comment